![]() |
| Рідво (Ой, скільки навколо є дива!) |
|
yusmal
квіточка
|
все, починаю чекати Різдва, тим більше, що в нас тут заметіль трошки
|
||||||||||||
|
_________________ Юля Смаль ![]() |
|||||||||||||
|
Оксанка
Site Admin
|
yusmal
гарно! віршиком потішила і заметіллю - мо' і до нас снігу трошки завіє? |
||||||||||||
|
_________________ Посміхаймось, бо ми того варті ! ![]()
"Ти цілуй і мовчи! Я говоритиму" (Іван Драч. Індіанка Ліліан) |
|||||||||||||
|
Hrystyk
пуп'янок
|
На творчому заході сніг
|
||||||||||||
|
_________________ Не помирай молодість ![]() |
|||||||||||||
|
yusmal
квіточка
|
Оксанко, але ж, кажуть, у Львові теж сніг, нє?
|
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
walwal
яблучко
|
Гарно, але спіткнувся на цьому. Якийсь би інший епітет до ялинки. |
||||||||||||||
|
_________________ ![]() |
|||||||||||||||
|
yusmal
квіточка
|
ну, нинаю, але для моїх малих яскрава ялинка - найліпша принада
|
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
walwal
яблучко
|
Коли б ви принесли ялинку у хату серед літа і не прикрашали її зовсім, то вона б і тоді вабила дітей, поки не покололися б. Якщо ви хочете пояснити принадність ялинки Різдвом, то, мабуть, треба зробити ту ялинку якоюсь незвичайною, тобто прикрасити її. Підозрюю, що у вас уже крутилося на язиці слово "нарядна", але ви його чомусь забракували. Словник каже, що можна: НАРЯДНИЙ1, -а, -е. 1. Святково, гарно одягнений. // Гарно прибраний, оздоблений. // З гарними барвами, формами, з красивим пір'ям, красивою шерстю (про природу, тварин, птахів). 2. Гарний, пишний (про вбрання). |
||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||
|
yusmal
квіточка
|
принадний - той, який викликає інтерес. Прикметник "принадний" має значення "привабливий" (наприклад, "За цей день на пароплаві він встиг розтлумачити їй багацько темних сторінок соціальних наук, і вона зачаровано слухала його принадний голос", «принадний, як швейцарський шоколад», «Особливо знадними й привабливими є подорожі. ...", ці приклади я знайшла тільки ввівши слово до пошуку). Можливо, Ви бачите в тій принаді якийсь інакший зміст. Принада - це все, що притягує, і цукерка і нарядна (насправді, я б, якби вже хотіла, то вжлила б, ошатна) ялинка і симпатична лялька, і мамина помада.
А те, що дорослі бачать в слові виключно чуттєве значення, так я перепрошую, може, не вживати і "рожевий", "блакитний", "трава" і т.д.? Я написала саме те слово, яке хотіла. І я зовсім не мала на увазі "нарядність" ялинки, а лише те, що ту ялинку дуже хочеться почіпати. За побажання дякую. |
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
Оксанка
Site Admin
|
Сьогодні Різдво, моє ладо, З'явилася світу надія тому і ялинка, мов зваба, Дарунки та сніжна завія!
віє русизмом... нарядити = прибрати, вбрати нарядний = ошатний у мене дома, узагалі кажуть не нарядне вбрання, а ошатні строї |
||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||
|
yusmal
квіточка
|
о, гарно.
дякую саме те, чого бракувало!!! Зараз поправлю! А стосовно нарядності я теж це мала на увазі. А ще скажи, що ти думаєш стосовно останнього рядочка "дарунки й сніжинки на віях" (він був такий на початку, але мені здався нелогічним синонімічний ряд |
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
walwal
яблучко
|
Ні, вибачте, але коли я думаю про дітей, то ні про яку еротику та ще й збочення не йдеться... Врешті, ви погодилися поправити, - і це добре. |
||||||||||||||
|
|||||||||||||||
|
yusmal
квіточка
|
|||||||||||||
|
|||||||||||||
|
Оксанка
Site Admin
|
я би поставила три крапки після слова "дарунки". сніжинки на віях - люкс!!! уяви собі там і дарунки |
||||||||||||||
|
|||||||||||||||
|
yusmal
квіточка
|
так і зроблю
дякую |
||||||||||||
|
|||||||||||||